La toate punctele de trecere a frontierei camioanele aşteaptă, în coloane, la frontieră ca să intre în Ungaria. Peste tot se fac controale amănunţite asupra automarfarelor din cauza numeroşilor migranţi găsiți. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este cel  mai rău.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la frontiere de pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă cel mai mult pentru intrarea camioanelor în Ungaria. Aici sunt deschise cinci artere de control pentru ieşirea din ţară, destinate traficului greu. Totuși, timpul de aşteptare pentru formalităţi este de cel puţin 90 de minute.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş  sunt deschise trei artere de control pe sensul de ieşire din ţară. Aici se aşteaptă aproximativ 60 de minute. La Petea, unde este deschisă o arteră, se aşteaptă tot 60 de minute.

Timpi mai mici de aşteptare sunt la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I unde se stă 40 de minute. La Vărşand şi la Borş II timpii de aşteptare sunt de 30 de minute.  Traficul se desfăşoară normal la Turnu, Salonta şi Valea lui Mihai.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, creşterea timpilor de aşteptare este cauzată de numărul mare de camioane sosite la frontieră. Acestea sunt controlate amănunţit la intrarea în Ungaria, pentru depistarea migranţilor. În ultima perioadă fiind prinşi mulţi străini ascunşi în remorci pentru a trece ilegal graniţa, controalele s-au înăsprit.  Migranții vor să ajungă în Spaţiul Schengen.

Conform sursei citate, pentru deschiderea mai multor artere de control ar fi nevoie ca şi Poliţia Ungară să aloce personal suplimentar. Echipele de control fiind comune româno-ungare, cu mărirea efectivelor,  timpii de aşteptare ar trebui să scadă.

Traficul uşor şi cel turistic nu este afectat în niciun punct de trecere de la graniţa cu Ungaria.Traficul se desfăşoară normal pentru aceștia.