Nicolae Pavelean, consilierul municipal USR PLUS a iniţiat o campanie pentru promovarea vaccinării anti-Covid-19 pe care o intitulează ”Pune umărul pentru Bistrița!”.

”Vă îndemn să mergeți să vă vaccinați pentru că este singura soluție prin care putem să oprim pandemia de Covid-19 și să revenim la normal”, a scris acesta pe pagina de Facebook.

„Gata! Am pus și eu umărul. Cu toate măsurile prin care am trecut în acest an greu, am stiut de mult timp că singura soluție pentru a lupta cu acest virus și pentru a reveni la normal, este #vaccinarea. Mi-a venit rândul pentru prima doză de vaccin Pfizer BioNTech. Am așteptat câteva săptămâni și în tot acest timp m-am protejat cât am putut de bine pentru a evita contactarea virusului.

La centrul de vaccinare de la Năsăud, personalul medical a fost prietenos și foarte eficace. Singurul simptom sau reacție pe care am putut să o observ până acum, este o neînsemnată durere de umăr și chiar dacă ar aparea unele reacții mai neplăcute, sunt sigur că sunt mai acceptabile decât cele generate de virusul real Covid-19”, a scris el.

Nu obligă, ci îndrumă

Pavelean spune că alegerea de vaccinare aparţine fiecărei persoane în parte, iar el nu obligă pe absolut nimeni să se imunizeze. Campania „Pune umărul pentru Bistrița” doreşte să consolideze conştientizarea vaccinării anti-Covid-19.

”Nu mă așteptam să sară pe mine așa de mulți anti-vaxxeri pentru că nici nu îmi imaginam că în bula mea am atât de multe persoane de o asemenea speță. Adică una este să fi anti-vaxxer, să ai o altă opinie pe care dacă este exprimată respectuos, eu o respect fără nici un fel de problemă și alta este să dai dovadă de o nesimțire crasă, jignind în fel și fel pe oricine are altă părere decât a ta. (…)

Nu vă oblig să vă vaccinați și nimeni nu o să vă oblige să faceți asta. Este fix alegerea voastră dacă vreți să vă protejați pe voi și pe cei dragi, sau vreți să trăiți cu frica că într-o zi, o să vă chinuie virusul, sau poate să trăiți fără frică și să realizați pe un pat de spital că acest virus chiar există”, mai precizează consilierul municipal USR PLUS.

Nicolae Pavelean a adăugat următoarele:

”Nu îmi pare rău că am inițiat această campanie de promovare a vaccinării cu toate că în ultimele 24 de ore am fost jignit de zeci de oameni fără pic de respect. Mai mult, lanses pe această cale o provocare tuturor colegilor mei din Consiliul Local al Municipiului Bistrița, primarului Ioan Turc, viceprimarilor Sorin Hangan și Călin Stan și tuturor persoanelor publice sau influencerilor din Bistrița care s-au vaccinat sau urmează să se vaccineze să folosească acest frame cu #PuneUmarul #PentruBistrita la poza de profil pentru a vedea cât mai multă lume că suntem mulți cei care ne-am asumat să ne vaccinăm și suntem bine.

Vaccinul nu face niciun rău! Acum că am văzut câtor oameni le este frică de vaccinurile anti-Covid, consider că ar fi extrem de oportun ca Primăria Bistrița și restul autorităților să lanseze campanii locale pentru promovarea vaccinării în colaborare cu media bistrițeană. De succesul acestor campanii depind foarte multe lucruri esențiale legate de modul în care Bistrița va reveni la normalitate și modul în care noi ne vom trăi viața în urmatoarea perioadă. Experții spun că pentru a reveni la normalitate trebuie să ajungem la o rată de vaccinare de 70% a populației”.