Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române susține că s-a infectat cu o zi înainte de rapel, după ce a luat virusul de la un coleg, informează Antena3. Vasile Bănescu a precizat că a făcut o formă ușoară a virusului și nu a fost necesară internarea în spital.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a precizat că îndeamnă toți preoții să suțină vaccinarea și să convingă cât mai mulți credincioși să se imunizeze.

Bănescu: Să se informeze și să ia decizia cea mai bună

Biserica Ortodoxă Română susține vaccinarea, iar preoții au început să transmită credincioșilor informațiile referitoare la imunizare. Toate cultele religioase transmit, cu o broșură oficială, toate informațiile necesare legate de vaccinare.

Bănescu i-a îndemnat pe cei care ezită să facă vaccinul să se informeze din surse sigure și să ia „decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi”.

„Personal pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară.

În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, a precizat Vasile Bănescu.

Biserica Ortodoxă Română susține vaccinarea populației

Conform comunicatului BOR, toate informațiile despre vaccinare sunt gratuite, sigure și voluntare.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa.

Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, se arată într-un comunicat al BOR.