Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a afirmat, luni seară, referindu-se la cuvintele deputatului USR PLUS Emanuel Ungureanu că „uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi‟.  Ungureanu a înaintat ideea de a se organiza un centru de vaccinare în Catedrala Neamului.

„Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare (…) unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie‟, a concluzionat, luni seară, la B 1 TV, Vasile Bănescu.

„Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut – implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de inf0rmare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării”, a mai declarat Bănescu.

Acesta a explicat că Patriarhiei Române nu i se poate cere ca cineva să dea ordine pe care toată lumea le execute.

„Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm – ieşirea din pandemie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, a făcut mai multe declarații jurnalistului Cosmin Ruscior de la RFI România. Ungureanu a afirmat că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare, fiind o chestiune de sănătate publică.

„Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?”, s-a întreabat el, printre altele..