Raed Arafat, șeful DSU, a fost vaccinat anti-COVID-19

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a primit luni vaccinul împotriva virusului Covid-19. Acesta a fost vaccinat la Spitalul „Dimitrie Gerota” din subordinea Ministerului de Interne, împreună cu mai mulţi angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Procedura de imunizare a fost transmisă în direct, pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii. Arafat a explicat apoi că procesul a fost ușor de urmat şi că rapelul îl va face pe 1 februarie. Șeful DSU a mai spus că se vaccinează în fiecare an împotriva gripei sezoniere.

„Abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis public că fac acest lucru şi mă bucur că l-am făcut. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina. Dacă reuşim toţi să îl facem, reuşim să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin”, a declarat Raed Arafat luni după imunizare.

”Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem în acest moment, este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți – vaccinul fiind voluntar – reușim cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate”, a sfătuit Raed Arafat, conform Mediafax.

Referitor la persoane care nu doresc să se vaccineze, Arafat a spus:”Nu este un ordin”

Raed Arafat a fost întrebat și ce crede despre cadrele medicale care nu vor să se vaccineze. „Trebuie să vedem în primul rând care sunt motivele. Întotdeauna când calculăm dozele trebuie să împărţim la doi, pentru că există rapel”, a răspuns șeful DSU. ”Nu este un ordin”, a mai adăugat Raed Arafat.

”La departament avem patru sau cinci persoane care nu vor să se vaccineze, dar doi dintre ei au avut boala recent și sunt unii care vor mai multe informații. Nu se face la ordin, explicam și cine dorește, se vaccinează”, a conchis șeful DSU.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că, până în prezent, peste 100.000 de cadre medicale din țară au primit vaccinul anti-Covid-19.