Medicul Raed Arafat a explicat că există o ,,creștere clară” a cazurilor de COVID-19 și îndeamnă populația să respecte regulile impuse de către autorități. El a mai precizat că posibilitatea creșterii numărului de cazuri va continua.

“Există o creştere clară. Creşterea continuă, sunt zone care sunt cu creşteri mai mari decât celelalte. Noi, ce încercăm să facem şi măsurile oricât de simple par, sau exagerate par pentru alţii. Cum e măsura din zonele turistice montane. Cum e măsura de a reduce seara deplasările. Toate astea sunt menite să încercăm să stopăm răspândirea (…)

La acest moment, tendinţa este de creştere, nu mai este de platou, nu mai este de scădere, iar această tendinţă trebuie să ne atragă atenţia la respectarea mai departe a măsurilor care au fost recomandate”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24.

Noi măsuri privind stoparea răspândirii de COVID-19

Arafat a adăugat că numeroase localități au intrat în carantină, iar efectele măsurilor drastice se vor resimți în timp. Totodată, medicul a avertizat că noua tulpină apărută în Marea Britanie este responsabilă pentru creșterea numărului de infectări în țara noastră.

De asemenea, întrebat dacă vor exista restricții noi de sărbători, Arafat a precizat că nu e în măsură să facă predicții. Totul va depinde de numărul de cazuri din acea perioadă.

“Nu putem exclude. Eu nu pot exclude nimic. Nu sunt clarvăzător, să spun că vom ajunge la o cifră sau alta. Este o creştere la acest moment clar. (…)

E posibil ca această creştere să continue, dar măsurile care s-au luat, carantinările, închiderea unor activităţi când se ajunge la peste 3 la mie, toate sunt menite să încetinească această creştere”, a mai spus medicul Arafat.

Carantină de Paște?

Cum sărbătorile de Paște se apropie, Arafat a precizat că are speranța să nu se ajungă la aceleași măsuri ca și acum un an. Totodată, medicul a mai afirmat că este prea devreme pentru a-și spune punctul de vedere referitor la noile măsuri ce vor intra în vigoare în acea perioadă. Totul depinde de câte cazuri de infectări vor fi atunci.