Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reacționat pe pagina sa de Facebook. A scris o replică jurnalistului Ion Cristoiu („”maestrul” Cristoiu”), după criticile aduse de acesta în spațiul public:

„După cum am mai arătat și altă dată,  minciuna și denaturarea adevărului sunt uneltele folosite de unii jurnaliști sau pseudojurnaliști, pentru a atinge scopul lor de a manipula opinia publica și de a promova unele narative false referitoare la o persoană anume sau la un subiect.

Domnul Ion Cristoiu excelează în acest mod de abordare și folosește platforme, precum Mediafax în cazul de față, pentru a răspândi veninul lui și minciunile care nu au bază in realitate.

În articolul anexat, „maestrul” Cristoiu afirma ca eu aș fi in functie de 30 de ani, adică de când am terminat facultatea de medicina.

De fapt de 30 de ani am inființat primul echipaj SMURD și fără să fi avut vreo funcție, iar primii 8 ani am muncit voluntar fără să am vreun venit pentru munca depusă. Prima funcție a fost cea de subsecretar de stat și ulterior de secretar de stat in Ministerul Sănătății, între august 2007 și ianuarie 2014, iar a doua funcție, pe care o am și în prezent, este cea de secretar de stat șef al DSU, începand cu 28 ianuarie 2014. Cele doua funcții diferă ca atribuții și responsabilități, chiar dacă pe partea asistenței medicale de urgență există o continuitate între ele.

Ca urmare, mesajul meu către „maestrul” Cristoiu este următorul:

Nu am obosit să muncesc, nu am obosit să-mi fac treaba dar m-am săturat de personajele ca dumeavoastră, domnule Cristoiu, care sunt dispuse să denigreze și să murdăreasca venind cu știri false și cu informații incomplete, pline de venin, dar care nu au niciun fundament in real.

Dacă mă uit la cei 30 de ani în care am muncit continuu cu colegii mei, pot demonstra oricând ce am făcut și ce am realizat pentru România și pentru sistemul de urgență. Nu știu însă d-voastra cu ce ați putea veni ca realizări, altele decât cele clasice de manipulare și de a răspândi minciuni și mesaje false și tendențioase despre o persoană sau alta.

În concluzie, eu îmi voi continua munca de a construi mai departe  iar dumneavoastră veți continua să răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba!”