Prețul gazului va crește începând cu data de 1 iulie, iar acest lucru se va reflecta în sezonul de iarnă viitor.

„Preţul gazului la 1 iulie eu cred că ajunge la nivelul preţului gazului din 2019”, a estimat ministrul Energiei. „Să nu uităm că preţul gazului din 2019 către clientul casnic a fost un preţ reglementat, reglementat prost cu acea ordonanţă 114, în care producătorii români de gaze naturale pierdeau, câştigau furnizorii, cumpărau ieftin, dar vindeau scump către clienţii casnici”, a explicat  Virgil Popescu.

Rămânem fără bani! Anunțul vine chiar de la ministrul Energiei

Puneți bani deoparte! Anunțul vine chiar de la ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că este necesar să se facă o anchetă la marii furnizori. El a cerut Consiliului Concurenșei și ANRE să verifice noile majorări.

„Cred că şi ANRE, şi Consiliul Concurenţei, şi ANPC trebuie să se uite foarte bine la aceste scumpiri de la data de 1 iulie, pentru că nu pot să stea în picioare”, a spus Virgil Popescu

Cât de greu va fi pentru români

Pe români îi așteaptă facturi cu valori mult mai mari și la electrcitate. Acestea pot crește cu până la 7%.

Noile  tarife vor fi plătite, începând cu 1 iulie.  Se aplică celor sunt încă în serviciu universal.  Mai exact , nu au făcut, și nici nu fac până la 30 iunie o alegere, fie a unei oferte concurențiale a vechiului furnizor, fie a unui furnizor nou, informează ANRE.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunța că marii furnizori vor fi controlați, pentru a vedea dacă și-au respectat promisiunile de reduceri.

O analiză a energia,ro arată cât de mult vor crește facturile la electrictate în Transilvania.

Transilvania Nord

Furnizorul tradițional este Electrica Furnizare. Noul preț al energiei active este de 0,375 lei/kWh, în creștere de la 0,332 lei/kWh. Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,79 lei/ kWh. Scumpire de 6,9%.

Transilvania Sud

Furnizorul tradițional este Electrica Furnizare. Noul preț al energiei active este de 0,375 lei/kWh, în creștere de la 0,336 lei/kWh. Noul preț final de serviciu universal, cu toate tarifele și contribuțiile, inclusiv TVA, este de 0,80 lei/ kWh.Majorare de 6,2%.