Rangers – Celtic 1 – 0

Rangers a învins cu 1-0 rivala sa Celtic și principala contracandidată la locul I din campionatul Scoției. Echipa lui Janis Hagi a rămas neînvinsă în campionat după 23 de etape și are acum 19 puncte avans față de Celtic, iar rezultatele antrenorului Steven Gerrard sunt deosebit de apreciate.

„Rangers a făcut un pas uriaș spre titlu după victoria dramatică obținută contra lui Celtic. Chiar dacă au trei meciuri în plus, jucătorii antrenați de Steven Gerrard sunt neînvinși și domină campionatul. Rangers se află într-o poziție formidabilă, la 19 puncte de locul 2. Rangers are cea mai bună campanie din 1928 încoace, în timp ce șansele lui Celtic de a reveni în lupta pentru titlu atârnă de un fir de păr. După introducerea lui Ianis Hagi în locul lui Kemar Roofe, partida s-a echilibrat și Celtic a părut din ce în ce mai slabă. Apoi a urmat momentul crucial al zilei, când Bitton a fost eliminat. A urmat autogolul lui McGregor, iar Rangers s-a impus. La final, fanii lui Rangers au aprins artificii în afara stadionului Ibrox, întrucât lupta pentru titlu este aproape decisă”, au titrat cei de la BBC, după meci.

Ianis Hagi, unul dintre eroii meciului, a fost lăudat de BBC

BBC l-a desemnat pe Ianis Hagi al doilea cel mai bun jucător al meciului, chiar dacă a intrat în minutul 46. Conform jurnaliștilor britanici, portarul McGregor a primit nota 8,17, iar Ianis a fost notat cu 7,08. Ianis Hagi a jucat de la începutul reprizei a doua, iar jocul lui bun este reflectat și de statistici. Jucătorul român a încercat să paseze de 14 ori în cele 45 de minute pe care le-a primit, iar 12 tentative au fost reușite, rezultând astfel un procentaj de 86% al paselor reușite. Din 8 dueluri, Ianis Hagi și a reușit să câștige 6 și a obținut 4 recuperări. Mai mult, cu puțin noroc sau cu o concentrare mai bună, Ianis Hagi putea marca în minutul 50, dar șutul său a trecut pe lângă poartă. A fost singura execuție a românului, care a mai avut două driblinguri reușite în derby-ul cu Celtic, din tot atâtea încercări.

Podiumul clasamentului din Scoția după Rangers – Celtic 1-0:

Primele trei locuri sunt ocupate în campionatul scoțian de fotbal de echipe cu o tradiție impresionantă:

1. Rangers – 62p (22 de meciuri)

2. Celtic – 43p (19 meciuri)

3. Aberdeen – 38p (19 meciuri)