Rareș Bogdan a anunțat susținerea premierului Florin Cîțu ca și viitor președinte al Partidului Național Liberal. Totodată, prim-vicepreședintele PNL susține că Ludovic Orban trebuia să demisioneze din funcția de lider al liberalilor încă de la alegerile parlamentare.

 „Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid. E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal, a spus Rareș Bogdan la Aleph News.

21 % a luat Partidul Național Liberal în București

Rareș Bogdan a mai menționat faptul că alegerile parlamentare au fost un dezastru pentru PNL, iar continuare pe aceeași linie de conducere destabilizează partidul și imaginea lui.

 Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el. Nu am făcut asta, tot așa, ca să nu destabilizăm partidul înaintea negocierilor de formare a coaliției. Dar în momentul în care un premier și un președinte de partid îți obține în locul în care candidează 21%, atât a luat PNL la București, e o problemă și ea trebuie rezolvată. Partidul ăsta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a  mai spus Rareș Bogdan la Aleph News.

Nemulțumirea față de Ludovid Orban vine și din cauza că , după europarlamentare, președintele PNL a încercat să-l izoleze.

”Nu am candidat la parlamentare pentru că nu am fost invitat. Ludovic Orban a încercat să mă izoleze imediat după europarlamentare. Eu am stat, am stat, am văzut că nu apar pe pagina oficială partidului, că sunt ocolit și nu am zis nimic. Mai bine ziceam pentru că au fost organizații care m-au invitat în nume personal, dar intram în conflict cu Ludovic Orban dacă aș fi acceptat. Dar cel mai important era să-l duci pe Rareș Bogdan și pe Robert Sighiartău, să-i responsabilizezi, nu știu dacă veneam eu, dar ridicam lista la diaspora. (…) Partidul nu a făcut nicio analiză. Președintele partidului trebuia să-și dea demisia, să-și depună mandatul” – a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

”I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge”

La interviul acordat lui Ion Cristoiu, Rareș Bogdan a adus în discuție numele lui Emil Boc. El a reprezentat o excepție când vine vorba de a fi prim-ministru și a nu ieși de acolo ,, cu capul umflat”.

,,Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a mai spus Rareș Bogdan.

Prim vicepreședintele PNL a mai adăugat că Ludovic Orban nu e un om rău. Perioada grea prin care a trecut România din cauza pandemiei de coronavirus a fost bine organizată sub conducerea lui.

,,Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a conchi  Rareș Bogdan la Aleph News.