Luni dimineață, Rareș Bogdan a declarat că schimbarea lui Vlad Voiculescu nu depinde de cei care-i cer schimbarea din funcție, ci de prim-ministru. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a mai vorbit și despre situația de la Spitalul Foișor, când oamenii au fost scoși în frig și transportați în mașini personale și nu ambulanțe.

El a spus că înțelege că sistemul sanitar lucrează la capacitate maximă, dar că „cineva trebuie să ne dea explicații”.

Rareș Bogdan: Să se ocupe mai mult de minister și nu de spațiul public 

Totodată, Rareș Bogdan a atacat-o pe Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, de la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan – care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public.

Nu e treaba dânsei să dea declarații, e treaba liderilor politici și purtătorilor de cuvânt. De la domnul Arafat – care are experiență de 17 ani în administrarea medicinei de urgență și a IGSU, deci putea să prevadă situația de la Foișor. De la Nicușor Dan, trebuie să știm ce-a corespondat cu managerul Stoica începând cu 2 aprilie -, de la domnul Stoica – este un excepțional medic, dar trebuie să înțeleagă că nu este managerul unui spital privat și trebuie să se supună rigorilor”, a completat Rareș Bogdan, informează Digi24.

Demisia lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru, subiect aprins pentru coaliție

Europarlamentarul Rareș Bogdan a reamintit tuturor celor care îi cer demisia lui Voiculescu că doar prim-ministrul e în măsură să decidă dacă îl va păstra sau nu.

„Cei care cer demisii sau cel care își înlocuiește echipa, dacă este cazul, este premierul României, care are tot sprijinul nostru și care nu se bucură doar de sprijinul PNL, ci și de sprijinul deplin al  președintelui României”, a subliniat el.

Partidul Social Democrat vrea să-l dea jos pe Voiculescu din funcția de ministru și va depune o moțiune simplă împotriva lui. De asemenea, tot în această săptămână, social democrații vor depune și împotriva Ralucăi Turcan o moțiune simplă.