Rareș Bogdan e, din nou, în centrul atenției după mai multe critici aduse coaliției de guvernare.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, liberalul a vorbit despre persoanele care nu au vrut să-l susțină pe Florin Cîțu în vederea tăierea sporurilor bugetarilor. Totodată, Rareș Bogdan a dat de înțeles că anumiți membri din coaliție nu știu să facă politică.

„Cîţu e omul care în plină pandemie a reuşit să ţină economia românească pe linia de plutire. Şi chiar am avut o uşoară creştere sau o cădere extrem de mică.

Economia României va fi una dintre marile surprize ale Europei. Undeva în iunie, mai, când nu vom mai avea restricţii, economia ar putea să duduie. Economia, aşa cum arată ea, având în vedere că nu e criza de capital ca în 2007-2008… Avem şi banii europeni, tot vom aduce jumătate dintre ei”, a mai precizat Rareș Bogdan pentru Antena3, informează Evz.ro

Rareș Bogdan: Claudiu Năsui este cel mai rezonabil ministru USR din guvernul Cîțu

Liberalul a vorbit și despre plângerea penală depusă de DNA de către ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Europarlamentarul a declarat că încercarea lui Năsui de a aduce la suprafață adevărul este de bun simț.

Plângerea a fost depusă pe 18 februarie și vizează mai multe suspiciuni de fraudă în legătură cu granturi nerambursabile acordate în valoare de 550 de milioane de euro.

Domnul Năsui este cel mai rezonabil ministru USR din guvernul Cîţu, cel mai apropiat de valorile liberale. Faptul că domnul Năsui doreşte să afle ce s-a întâmplat acolo mi se pare un lucru de bun simţ. Când un premier vine şi anunţă măsuri reformiste, anunţă că vine şi taie sporurile.

Din 110 miliarde cât reprezintă salariile, 27 de miliarde sunt sporurile, dar calitatea actului bugetar nu s-a dublat. O parte dintre cei care nu l-au susţinut pe Florin Cîţu (n.r. – cu tăierea sporurilor)? Kelemen Hunor… (UDMR).

Klaus Iohannis, omul din spatele lui Cîțu

Rareș Bogdan a precizat că adevărata susținere a guvernului Cîțu vine de la Cotroceni.

Cîţu avea nevoie de susţinerea liderilor mai liberali mult peste ce a fost. Există un personaj mult mai important decât mine care se află în spatele lui Florin Cîţu şi acela se numeşte Klaus Iohannis. Nu cred că este normal ca după 7 ani de opoziţie agresivă, cu o presă parţial prietenoasă, parţial ostilă, să avem unii dintre noi un comportament care să semene destul de mult cu al lui Adrian Năstase. Gesturile mici trădează comportamentele şi caracterele în momentele-cheie.

Acest comportament nu aparţine liberalilor, el aparţine altora din Coaliţia de guvernare. Dar dacă vă uitaţi la faptele săptămânii, s-ar putea să le vedeţi”, a mai precizat Rareș Bogdan.