Rareș Bogdan a ieșit în evidență prin declarații care nu-l mai prezintă ca un liberal cuminte și docil. El a realizat o sinteză a eșecului PNL în alegeri și a cerut demisia lui Ludovic Orban

Rareș Bogdan a făcut declarații puțin obișnuite. El a realizat o sinteză a eșecului PNL în alegerile parlamentare și a cerut demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte PNL. Războiul din PNL pentru conducerea partidului a ieșit din birouri, în stradă, observă Evenimentul Zilei. Este evident însă că Rareș Bogdan este primul lider liberal se prezintă public drept contracandidat al lui Ludovic Orban la președinția PNL. Alegerea noului președinte PNL se va decide, la termen, la Congresul partidului din luna iunie 2021.

Rareș Bogdan s-a adresat către Ludovic Orban: ”demisia! „PNL este acum pe un butoi de pulbere”. „Ludovic Orban trebuia să-și dea demisia din funcția de președinte al PNL după alegerile parlamentare. A eșuat în calitate de președinte. PNL are nevoie de o reformă totală”, a declarat prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan în emisiunea lui Ion Cristoiu de la Aleph News.

În opinia lui principalul vinovat al pierderilor alegerilor parlamentare de către PNL este Ludovic Orban și el trebuie să plătească pentru asta. Rareș Bogdan a vorbit și despre o lebădă neagră care a urmărit PNL, prăbușindu-l în rezultatele alegerilor sub nivelul pe care-l merită. El a invocat și traseismul politic și existența dublului limbaj în conturarea eșecului. A menționat și poziția duplicitară a bisericii și măsurile drastice împotriva coronavirus. El susține că PNL riscă să aibă soarta PNȚCD care a dispărut după guvernarea pe care a condus-o în anii 1997-2000, a accentuat liderul PNL.

Rareș Bogdan a criticat dur pe actualul șef al partidului

El l-a criticat dur, fără menajamente, pe actualul șef al partidului. ,,Lui Orban i s-a umflat capul cât a fost premier. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate.

Cu excepția unui singur om, Emil Boc, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează. Că sunt mesianici pentru România și pentru omenire, s-au stricat la cap”, a comentat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

„Partidul acesta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a precizat Bogdan

„Partidul acesta trebuie să aibă viitor, nu numai trecut și prezent”, a precizat Bogdan. El a propus și o soluție pentru ridicarea scorului partidului în București. Premierul Florin Cîțu să preia conducerea organizației.

În PNL s-a conturat un curent reformist. Reformiștii principali sunt: Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Robert Sighiartău, secretar general al partidului. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova. Mircea Hava și Gheorghe Falcă. Lideri influenți din Ardeal, deputatul Florin Roman, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. Fără a-i mai aminti pe parlamentarii și miniștrii care susțin opoziția la adresa președintelui PNL.

În același timp Ludovic Orban nu stă cu mâinile în sân. El a evitat mai mulți membri PNL în ultimul timp, inclusiv pe Ilie Bolojan cu care relațiile nu ar fi excelente. Ludovic Orban nu are o opinie foarte bună despre Rareș Bogdan, pe care îl consideră relativ mediocru, chiar dacă este europarlamentar.