Update. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul privind cererea de revocare a ministrului Sănătății.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, citează antena3.ro

Știre inițială

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că premierul îl poate demite pe Vlad Voiculescu fără acordul USR PLUS.

În opinia liderului PNL, se discută prea mult despre un om, nu o funcție asumată.

”Cred că vorbim prea mult despre un om. Aici este mai mult decât un om. USR PLUS și l-a asumat, îl susține în continuare. Noi suntem într-o coaliție și nu facem ce vrem în această coaliție. E clar că au apărut multe probleme acolo, dar e clar că este susținut total. cu pieptul gol scos în față pe frontul de luptă.

Dacă era un ministru liberal la Ministerul Sănătății probabil că luam măsuri într-un anumit fel. Nu este un ministru liberal, știu că face parte dintr-un cabinet unde PNL a dat premierul. Însă, premierul are acest apanaj al poziției sale, de a putea să opereze atunci când consideră necesar și remanieri.” a spus Rareș Bogdan, citat de antena3.ro

Rareș Bogdan, foc și pară. Susținere din partea UDMR

Chiar dacă liberalii ar vrea să scape cât mai rapid de Vlad Voiculescu, vicepremierul Kelemen Hunor a făcut o declarație surprinzătoare. El spune că ministrul Sănătății are susținerea UDMR.

“Am încredere în Vlad Voiculescu, am încredere că este în stare să gestioneze această situaţie. Apar momente critice şi în momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie şi deciziile trebuie să fie, de foarte multe ori, de o rapiditate ieşită din comun”,  a precizat Hunor.

Vlad Voiculescu a intrat în dizgrația tuturor pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID. În timpul mandatului său, au avut loc adevărate tragedii la spitale, în urma incendiilor.

Ultima decizie, de transformare a spitalului Foișor în unitate COVID, cu transferul pacienților noaptea, a adus un val de critici.

Mai mult decât atât, tragedia de la Spitalul Victor Babeș, în urma căreia trei pacienți au murit din cauza instalațiilor de oxigen a stârnit revolta celor din coaliția de guvernare.