Chiar dacă USR Plus este în coaliția de guvernare, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, nu s-a ferit să le spună parlamentarilor USR că, gestul lor nu este doar rea-credință, ci și un semn de ignoranță.

„Aici e vorba în primul rând de istorie! Niște cărți de istorie ar fi utile. Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământului cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos… se dovedesc ignoranți și necunoscători de tradiții și istorie. Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? Fără istorie, tradiții, fără inimă, suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața!  În acest caz nu e vorba de dogmatism și nici măcar de Spiritualitate exacerbată, dacă se poate vorbi vreodată de așa ceva, AICI e vorba de istoria noastră ca Neam”, spune Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan îi trimite la școală pe deputații USR Plus. Decizia care l-a înfuriat

În fapt, Rareș Bogdan a ajuns să facă aceste afirmații, după ce deputații USR Plus s-au împotrivit finanțării schitului ”Prodromu”, de la Muntele Athos, Grecia.

Proiectul a primit, totuși, vot favorabil. În ședința de miercuri, 24 februarie, s-au înregistrat 258 de voturi pentru, 31 contra, 19 abțineri, iar un deputat a refuzat să voteze.

Este vorba despre suma de 960 000 de euro, acordată prin bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Ce înseamnă pentru credincioși Schitul Prodromu

Schitul Prodromu a fost întemeiat în anul 1820, sub arhipastorirea Mitropolitului Veniamin Costachi al Moldovei. Ctitoria schitului a fost recunoscuta prin hrisoavele domnești semnate de Grigorie Alexandru Ghica al Moldovei, în data de 7 iulie 1853, și de Carol I al României, în data de 19 iulie 1871.

Anual, atrage mii de pelerini din toată țara.