Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat că țara noastră se confruntă cu o problemă mult mai grea decât demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Trebuie să primeze interesul național al României. Noi suntem într-o situație complicată din punct de vedere al pandemiei, al sistemului de sănătate și o situație complicată geo-politic și economic.

Putem exploata momentul post-pandemie sau putem să îl ratăm.”, a declarat Rareș Bogdan, informează Antena3.

Rareș Bogdan: România are nevoie de un premier ca Florin Cîțu

Totodată, prim-vicepreședintele PNL a explicat cât de important este Cîțu ca premier pentru România și că nu există riscul schimbării lui din funcția de prim-ministru.

„Florin Cîțu este premierul nostru, este, în 31 de ani, premierul care înțelege și știe și macro economie, și relații economice internaționale, și micro-economie. Și este exact acel premier de care România are nevoie pentru a relansa economic și pentru a juca rolul și pe fondul investițiilor venite dintre UE și geo-strategic, în această parte a lumii și Europei.

Nu se pune problema schimbării premierului. Nu a făcut altceva decât să își folosească drepturile constituționale pe care le are. Probabil unii au înțeles că într-o coaliție există trei premieri și nu unul. Cred că au greșit când au gândit acest lucru”, a mai susținut Bogdan.

Demiterea lui Vlad Voiculescu- problema lui Cîțu

De asemenea, Rareș Bogdan a dat de înțeles că decizia luată de Cîțu, de-al demite pe Vlad Voiculescu, este una bună, iar ieșirea USR-ului de la guvernare nu se va întâmpla.

,,Premierul este unul singur și are atribute depline în a-și schimba echipa guvernamentală atunci când un om nu mai poate să facă parte din această echipă. (…) Nu se pune problema nici ca USR-PLUS să părăsească guvernarea. Am mare încredere în liderii USR și PLUS.

Am mare încredere că vor reuși împreună să facă ceea ce trebuie și ceea ce așteaptă românii. Pe noi ne-au unit românii. Și dorința de a face în această țară o reforma reală”, a conchis prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.