Rareș Bogdan este foarte optimist cu privire la scorul final pe care îl va obține PNL și spune că liberalii vor negocia pentru formarea viitorului guvern cu partidele din grupul PPE, PMP și UDMR, dar și cu partidele reformiste precum USR și PLUS.

„PNL va guverna România, într-o coaliție a forțelor moderniste, în parteneriat cu preedintele Klaus Iohannis. Am câștigat alegerile. Toate exit pollurile au fost date până la ora 19.30. Am avut un finiș puternică în țară, În ultima oră și jumătate am mai adunat încă vreo 6%. Mai vin 4,5 % din Diaspora. Ne bazăm pe 32%, iar PSD va scădea spre 28%, iar USR PLUS va mai crește spre 18%”, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL spune că partidul din care face parte va da premierul și va construi o coaliție care va reconstrui România. Rareș Bogdan a dezvăluit că PNL va merge cu Ludovic Orban ca propunere de premier la negocierile pentru formarea viitorului Guvern.

„Nu vom accepta un premier de la alt partid politic. E un singur nume: Ludovic Orban”, a spus europarlamentarul, ca răspuns la declarațiile venite din partea USR-Plus, alianță care a anunțat că nu îl dorește ca premier pe Ludovic Orban.