Instituția Prefectului este cea care se ocupă de legalitatea actelor emise de autorități și supervizează instituțiile deconcentrate.

Prin urmare, miza e uriașă pentru liderii partidelor politice.

Alin Tișe, vicepreședinte al PNL și șeful Consiliului Judedean Cluj, a făcut unele precizări privind stadiul negocierilor din acest moment cu UDMR.

A avut o intervenție transmisă on-line, vineri, 18 februarie, la emisiunea realizată de zcj.ro

Acesta a precizat că la nivel central, guvernamental, încă se mai negociază.

Cine va ceda, PNL sau UDMR. De asemenea, Tișe a menționat că a purtat discuții, atât cu Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor și seful PNL din acest județ.

„ Desigur, e greu să cedezi ceva ce ai primit. La acest moment, nimeni nu pare să renunțe. Sunt convins, însă, că la masa discuțiilor se va lua decizia corespunzătoare, cea corectă” , spune Alin Tișe.

Războiul PNL se mută la Bihor

Ultimele negocieri dintre PNL și UDMR vin în contextul în care, liderii maghiari au cerut Prefectura Bihor, pentru a oferi Prefectura Cluj.

Alin Tișe întoarce atacul tot spre Ludovic Orban, președintele PNL, dar într-o notă mai diplomată.

„Cum e șeful partidului, așa e și politica. Dacă șeful e parșiv, politica e parșivă. E un pretext că e coaliție, că așa a vrut coaliția. Cum să le spui primarilor asta? Când în campanie electorală, filiala din Cluj era dată exemplu!”, explică Alin Tișe.

Duelul Păunel vs Stalin de Bihor

Alți lideri din PNL susțin că adevăratele tensiuni se vor muta, de acum, la Bihor. Ilie Bolojan, supranumit de primarii PNL din Bihor, Stalin de Bihor, nu vrea să audă de un prefect UDMR. Se confruntă cu litigii din partea consilierilor județeni UDMR și e conștient că un prefect va susține în instanță toate cererile acestora.

Alin Tișe, fost Păunel(al doilea prenume la care a renunțat recent, pe cale administrativă) este la fel de hotărât la fel ca Ilie Bolojan, îi descriu colegii de partid.

Prin urmare, în viitor se estimează un atac între cei doi.