Profesor la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și expert în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș a fost numit consilier în Ministerul Sănătății.

Expertul a postat pe pagina sa de Facebook anunțul referitor la faptul că a devenit consilier onorific al secretarului de stat Andreea Moldovan. În postarea sa pe Facebook, el a vorbit despre faptul că va continua să criticte orice derapaj din sistemul sănătății. Faptul că are o funcție în Ministerul Sănătății nu-l va împiedica să-și spună punctele de vedere legate de măsurile luate.

„Începând de astăzi sunt consilier onorific (neplătit) al secretarului de stat de la sănătate – Andreea Moldovan. Asta înseamnă că voi putea să îmi expun opiniile și să furnizez dovezi pentru măsurile propuse și Andreea Moldovan mă va asculta”, a precizat Răzvan Cerecheș.

Cherecheș: Nu am nicio afilieră politică

De la începutul postării, expertul în Sănătate Publică a declarat că nu este afiliat politic și că va continua să critice, atunci când e necesar, măsurile nepotrivite.

Punctul meu de vedere este cel al specialistului, nu am nicio afiliere politică, nu doresc nicio afiliere politică, nu am nicio preferință – suportul meu în domeniul sănătății publice este oferit oricărei autorități sau partid care dorește să îl asculte.

Faptul că sunt consilier onorific nu înseamnă că am să încetez să critic măsurile (sau absența lor) nepotrivite – doar am să folosesc „noi” în loc de „ei„”, a anunțat Răzvan Cherecheș miercuri seară, pe Facebook.

Ordinul a fost semnat de către Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Cine este Răzvan Cherecheș?

În 2015 Răzvan Cherecheș a devenit profesor universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Totodată, el este director la Departamentul de Sănătate Publică, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC).

În 2007 el a fost manager la Spitalul Județean din Satu Mare. Răzvan Cherecheș este licențiat în Medicină Generală la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. Totodată, el are  un Master în Management Sanitar, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.