RBC (Ucraina), 22 ianuarie 2021 – Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a primit o scrisoare din partea conducerii Consiliului European și a Comisiei Europene, Charles Michel și Ursula von der Leyen, în care oficialii europeni promit că vor ajuta Ucraina să aibă acces la vaccinuri împotriva noului coronavirusului – a transmis, joi seară, cancelaria prezidenţială de la Kiev.

Sprijin din partea UE

În scrisoarea respectivă, liderii Uniunii Europene au menționat că Ucraina poate conta pe solidaritatea blocului comunitar în obținerea unui vaccin anti-COVID-19. „UE ia măsuri pentru a asigura accesul rapid al Ucrainei la vaccinuri” – subliniază administraţia prezidenţială ucraineană. Agenţia RBC aminteşte că Ucraina se așteaptă să primească un lot de vaccinuri împotriva coronavirusului în primul trimestru al anului 2021 în cadrul mecanismului global COVAX. Ministerul Sănătății de la Kiev a anunţat că Ucraina va primi vaccinuri de la AstraZeneca, Novavax, Pfizer şi Moderna.

În plus, la sfârşitul anului trecut, Ucraina a semnat un contract pentru achiziţionarea a 1,8 milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de compania chineză Sinovac. (www.rbc.ua)

Traducere: Sergiu Dan