La sfârșitul lui aprilie 2020, centrul Slătiniței ar fi trebuit să fie amenajat cu un teren de sport în dotare, însă această dată a fost amânată până pe 30 aprilie 2021.

Acum însă se pare că termenul va fi din nou modificat pentru a se putea sincroniza cu o alte lucrări care se realizează tot în localitate.

Lucrări începute la finele lunii aprilie 2020, cu termen de finalizare în 30 aprilie a aceluiași an

Din cauza procedurilor îngreunate, lucrările au început abia spre sfârșitul lunii aprilie a anului trecut, asta în condițiile în care data de finalizare trebuia să fie 30 aprilie 2020.

Firma care câștigase licitația a primit din partea administrației locale acordul de prelungire a lucrărilor până în data de 30 aprilie 2021, însă astăzi, la numai două zile distanță de termenul stabilit, lucrările sunt încă în plină desfășurare.

Potrivit reprezentanților Primăriei Bistrița, s-a acordat încă o derogare de această dată, de 4 luni de zile, pentru sincronizarea lucrărilor demarate la centrul localității cu lucrările de… apă și canal.

„S-a dat termen de finalizare 31 august 2021. Asta pentru a se sincroniza cu lucrările de la proiectul de apă și canalizare. Nu avea rost să se amenajeze centrul localității și apoi să se facă iarăși săpături în zonă pentru lucrările de apă și canal. Deci au termen până la finalul lunii august”, a explicat, Mi8hai Ruști, purtătorul de cuvânt al PMB,

Presiuni pentru apă și canal în Slătinița

Vechea administrație se pare că ar fi fost presată de către delegatul sătesc al apei și canalizării din Slătinița, cerând în fiecare ședință de consiliu local realizarea acestora.

În momentul în care procedurile pentru Masterplanul de apă și canalizare, care cuprindea inclusiv localitatea Slătinița, au fost demarate, delegatul sătesc a dorit prioritate, lucru pe care l-a și obținut.

„Am văzut că lucrările sunt făcute de cei de la Mis Grup. Teoretic, au 18 luni la dispoziție pentru a finaliza lucrările în Slătinița. Până acum au făcut vreo 300 de metri de canalizare. Lucrează patru oameni cu două excavatoare! E bine că se face. Vedem în cât timp termină!”, au spus localnicii din Slătinița.