Premierul Cîțu a fost la teatru și a exclamat wow, chiar pe contul personal de Facebook.

„Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, „Dineu cu proști”, la Teatrul Național București.

Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea” , a scris premierul României.

Boc a fost la Operă: „O reușită!”

Primarul Clujului a ales să participe la spectacolul de la Opera Națională.

„Opera Națională Română Cluj-Napoca: Ce dor le-a fost deopotrivă, artiștilor și publicului, de asemenea momente, după mai bine de un an de zile de spectacole fără public!

„Faust„ spectacol pilot cu participarea publicului imunizat. Un real succes, o reușită artistică de excepție!„, a precizat edilul Boc.

Raed Arafat a fost la SMURD

Prima zi de relaxare a restricțiilor a fost pentru șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU) legată tot de muncă. A fost alături de cei care au împlinit 13 ani de activitate în sistemul medical de urgență.

„15 mai 2008, ziua în care prima ambulanță SMURD a intervenit în București

În cei 13 ani de activitate pompierii, paramedicii, piloții, medicii, asistenţii şi voluntarii SMURD au fost alături de locuitorii Capitalei și județului Ilfov în cele mai dificile momente, resuscitând inimi, oferind o nouă șanșă la viață.

Toți acești oameni sunt cei care au readus speranța pe chipurile celor care într-un moment se aflau într-o lupta directă cu propria viață”,a transmis Arafat.

Președintele Iohannis nu a fost surprins, dar în weekend merge, de regulă, la Sinaia sau la Sibiu. Șeful astatului a explicat că există un calendar al restricțiilor. Pentru o relaxare totală a restricțiilor, mai precis pentru imunizare colectivă, Iohannis spune că România trebuie să ajungă la șapte milioane de persoane vaccinate.

În prezent se desfășoară maratonul vaccinării anti-COVID. În toată țara sunt amenjate centre de imunizare fără programare.