Cum Sfintele Sărbători sunt aproape, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență vin cu o listă de recomandări pentru toți enoriașii.

ISU recomandă ca în noaptea de Înviere să nu blocheze cu autoturismele căile de acces și să aibă mare grijă la utilizarea lumânărilor. După încheierea slujbei nu este recomandat lăsare lumânărilor aprinse, nesupravegheate. La toate locașurile de cult din țară vor fi prezenți pompieri pentru asigurarea zonelor.

De asemenea, pompierii recomandă să nu fie lăsate lumânările sau candelele aprinse dacă plecăm de acasă. Ele trebuie mereu amplasate pe pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură.

Recomandările pompierilor pentru Noaptea de Înviere

Totodată, lumânările sau candelele aprinse trebuie amplasate în locuri unde nu pot ajunge copiii şi animalele. Înainte de a părăsi încăperea trebuie stinse lumânările sau candelele.

Utilizarea unui dispozitiv de stins lumânări este o variantă mai sigură decât suflatul asupra lor, această modalitate din urmă putând duce uneori la împrăştierea de ceară topită şi scântei.

Totodată, cum Paștele se suprapune cu 1 Mai, pompierii au mai precizat câteva recomadări tuturo celor care merg la grătar.

1 Mai în siguranță. Pompierii vin cu recomandări pentru cei ce ies la iarbă verde

Focul pentru grătar trebuie făcut în locuri speciale amenajate de autoritățile locale. Cei care ies la iarbă verde trebuie să respecte instrucţiunile de apărare împotriva incendiilor afişate sau dispuse de personalul silvic.

Este interzis aprinderea focului în pădure, iar cei care doresc să facă focul în curte trebuie să curețe locul de materialele care se pot aprinde ușor.

Se recomandă păstrarea lângă foc o rezercă de apă pentru a stinge imediat vegetaţia uscată ce s-ar putea aprinde.Accesul autovehiculelor pe drumurile forestiere şi aprinderea focului la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii este interzisă.

Părinții trebuie să aibă grijă să nu lase copiii în jurul focului pentru a evita orice fel de eveniment nedorit.