Amestecul de anticorpi Regeneron reuşeşte cu succes să reducă riscul de infecţie simptomatică cu Covid-19, în proporţie de 81%, la cei care se află în aceiaşi casă cu o persoană infectată cu noul virus chinezesc.

„Administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic”, a transmis Roche.

„Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, potrivit Reuters.

Teste pe 1.505 de voluntari

Efectuarea testelor clinice s-a realizat pe un lot de 1.505 de voluntari care nu erau bolnavi de Covid-19, însă trăiau în acelaşi imobil cu o persoană contaminată cu SARS-CoV-2.

În momentul de faţă, acelaşi „cocktail” de anticorpi poate fi folosit deja pe teritoriul Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite ale Americii, însă nu ca produs preventiv, ci pentru tratarea persoanelor infectate cu Covid-19.

La finele lunii februarie, Agenţia Europeană pentru Medicamente a făcut anunţul conform căruia evaluarea terapiei anti-Covid-19 dezvoltată de către compania americană Regeneron a fost finalizată.

Folosit pentru tratarea pacienţilor bolnavi de Covid

În anumite condiţii specifice aceasta poate fi utilizată pentru tratarea persoanelor infectate cu noul virus chinezesc.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Potrivit EMA, decizia a fost luată ca urmare a evaluării datelor referitoare la combinaţia de medicamente casirivimab şi imdevimab, dar şi în urma rezultatelor preliminare care demonstrează faptul că acesta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din ţesuturi) şi că duce la un număr de vizite medicale, legate de Covid-19, mai scăzut.

Conform agenţiei, cu privire la efectele secundare, acestea au fost în genere uşoare sau moderate.