În cursul acestei zile, mai mulţi reprezentanţi ai industriei HoReCa din judeţul Alba Iulia şi-au unit forţele şi s-au adunat în faţă la Alba Mall, pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la măsurile impuse de către Guvern.

În acest sens, numeroşi patroni de hoteluri şi restaurante, dar şi angajaţi ai industriei, au organizat un protest la nivel naţional. Potrivit operatorilor din industria ospitalităţii, aceştia au declarat faptul că vor sista activitatea timp de jumătate de oră, între orele 12:00-12:30, pentru a se prezenta în faţa propriilor unităţi cu scopul de a transmite un mesaj clar autorităţilor.

Industria ospitalieră pusă la zid de către pandemia de coronavirus

Organizatorii protestului sunt de părere că industria HoReCa a fost „îngenuncheată” de pandemie, iar protestul nu reprezintă altceva decât „un strigăt cu ultimele puteri ale tuturor celor peste 400.000 de oameni din industria ospitalității, atât a celor care au rezistat, cât și a celor care nu au mai găsit resurse și putere să țină afacerile pe linia de plutire”.

Potrivit Alianței pentru Turism, aceasta susține protestul industriei ospitalității precizând că Guvernul ia „măsuri cu impact major și direct asupra industriei ospitalității fără un dialog cu structurile reprezentative (vezi eliminarea voucherelor de vacanță)” și criticând lipsa unui dialog cu privire la fondurile din Planul Național de Redresare (PNRR).

„Toate statele europene includ industria ospitalității în Planurile Naționale pentru Redresare și Reziliență, România neavând până acum nicio discuție cu industria pe această temă, finanțarea repornirii industriei din fonduri europene fiind în pericol”, precizează Alianța pentru Turism.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei şi Turismului, în discuţii cu reprezentanţii HoReCa

În cursul zilei de luni, reprezentanţii HoReCa au participat la o întâlnire cu ministrul Economiei şi Turismului, Claudiu Năsui, care a precizat faptul că până la adoptarea bugetului de stat nu poate fi vorba de alocarea sumelor de bani.

Sursa video: Ziarul Unirea – YouTube