El spune că restaurantele ar putea rămâne deschise, dacă tot persoanul acestora s-ar vaccina anti- COVID.

„Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată. Discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. (…) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a explicat  Florin Cîţu, pentru Agerpres.

Restaurantele ar putea rămâne deschise. Cum poți avea acces în pandemie

Sectorul HoReCa a fost cel mai afectat, iar Guvernul susține că toate măsurile luate sunt pentru relansarea economiei. Din februarie și până în prezent, reprezentanții HoReca au protestat în toată țara, după ce au fost nevoiți să închidă localurile.

Cîțu spune că procesul de vaccinare anti-COVID trebuie să fie accelerat, iar unele centre de vaccinare AstraZeneca vor fi tranformate în centre Pfizer. În ultima perioadă, toți mai mulți români refuză să se vaccineze cu dozele produse de AstraZeneca.

Autoritățile estimează că putem scăpa de masca anti-COVID, când procesul de vaccinare este atins în proporție de 70%.

„În perioada următoare – am ajuns acum la capacitatea de 115.000 de doze pe zi. Vom ajunge, pe 20 aprilie, la 120.000 de doze pe zi. Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii, dacă vor să revenim și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieși din pandemie”, a declarat premierul Cîțu.

De asemenea, la nivel european se așteaptă atingerea imunizării colective în această vară.