Sâmbătă sau duminică urmează să cadă pe Pământ o parte din cea mai mare rachetă a Chinei, Long March 5B. Săptămâna trecută, datorită lansării de noi stații spațiale a țării, cea mai mare rachetă a Chinei a fost scăpată de sub control.

Conform specialiștilor, sâmbătă sau duminică urmează să cadă pe Pământ, locul fiind cel care ține umanitatea cu sufletul la gură.

Racheta este unul dintre cele mai mari obiecte ce vor intra în atmosferă din ultimii ani, având o greutate de 18 tone. Statele Unite ale Americii au declarat joi că urmăresc traiectoria obiectului, dar în prezent nu intenționează să-l distrugă.

Umanitatea își ține respirația. 18 tone vor cădea pe Pământ

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, speră că aterizarea nu va face rău nimănui, citează BBC. „Să sperăm că în ocean, sau într-un loc similar.”

Segmentul Long March-5b  a fost lansat pe data de 29 aprilie 2021, pe o orbită eliptică la aproximativ 160 km- 375 km deasupra suprafeței Pământului. De atunci, acest segment a pierdut considerabil în înălțime. Nimeni nu știe exact cât de repede se va descompune.

Acest lucru depinde, în mare parte, de densitatea aerului la altitudine și de rezistența pe care acesta o produce. Specialiștii nu au însă toate datele necesare pentru a crea un scenariu cu privire la modul în care segmentul Long March-5b  va lovi pământul.

Normal, cea mai mare parte a obiectului ce va intra în atmosfera Pământului ar trebui să ardă. Totuși, specialiștii au mai susținut că există probabilitatea ca unele metale cu puncte de topire ridicate și alte materiale rezistente să poată ajunge pe suprafața pământului.

Reamintim faptul că în decursul acestui weekend urmează să cadă pe Pământ o parte din cea mai mare rachetă a Chinei, Long March 5B. Segmentul rachetei are peste 17 tone și reprezintă cel mai greu obiect ce intră în atmosfera Pământului în ultimii zeci de ani.