Locurile altădată, pline cu oameni și mașini au fost de data aceasta pustii în marile orașe din țară, liniștea instalându-se imediat după miezul nopții. Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a specificat încă de la jumătatea lunii decembrie că în noaptea dintre ani nu se vor organiza petreceri sau concerte.

Având în vedere că, în Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului 1065/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, a fost prevăzută interzicerea circulației în intervalul orar 23.00- 05.00, românii s-au putut bucura de focurile de artificii de acasă, de la balcoane sau din curte. În unele județe din țară spectacolul de artificii a durat mai puțin ca în mod normal, datorită lipsei oamenilor din piețele centrale.

Străzile din marile orașe au fost pustii de Anul Nou, după ce autoritățile au avertizat oamenii să sărbătorească acasă deoarece pericolul nu a trecut.

Dacă în fiecare an, în Piața Constituției, oamenii se adunau și așteptau să vadă artificiile de la miezul nopții, anul acesta au fost anulate. Pe întreg teritoriul României petrecerile au fost interzise indiferent de oră, atât în spațiile închise cât și deschise.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunțat că în perioada minivacanței de Revelion au fost mobilizați peste 26.000 de angajați ai MAI pentru a proteja sănătatea și siguranța românilor. În cazul în care se încalcă restricțiile prevăzute de către autorități, forțele de ordine pot da amenzi între 500 și 2.500 de lei. Pentru ultima noapte din an, numărul forțelor MAI mobilizate a fost cu 14 % mai mare față de anul trecut. Acțiunile personalului MAI au vizat prevenirea riscurilor și a faptelor antisociale, precum și combaterea unor infracțiuni grave și acordarea de sprijin cetățenilor aflați în situații de pericol.

Revelionul 2021 vine la sfârșitul unui an în care COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă. Chiar dacă au stat închiși în casă și nu s-au putut bucura de petrecerile cu care erau obișnuiți, românii și-au urat la trecerea dintre ani un an nou fericit, în speranța că 2021 o să aducă normalul mult rânvit de toată lumea.