ISU Cluj a transmis un comunicat:

„În jurul orei 3:10, două autospeciale, din cadrul aceleiași subunități care a intervenit la incendiul anterior, și un echipaj SAJ au fost alertate ca urmare a unui incendiu care cuprinsese o casă de locuit de pe strada Valea Seacă din municipiul Cluj-Napoca.

În momentul sosirii pompierilor la locul incendiului, arderea se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei și într-una dintre camerele acesteia. În alte două încăperi  ardeau focare cu intensitate diferită, într-una ardea tavanul în întregime, și erau complet inundate cu fum.

Având în vedere agitația familiei autoevacuate și faptul că a fost transmis inițial în apelul de urgență faptul că a rămas un copil înăuntrul casei, pompierii au pătruns înăuntrul camerelor cuprinse de flăcări pentru a căuta dacă au rămas, într-adevăr, persoane surprinse înăuntru. Din fericire, nu rămaseră persoane înăuntru, ci doar a fost o informație neclară transmisă de familia, de cinci membri, care a reușit să se autoevacuaeze până la sosirea pompierilor. Focarele au fost stinse în circa 20 de minute după sosirea pompierilor la fața locului, fiind evitată extinderea flăcărilor la o altă casă situată la o distanță de aproximativ 4 m față prima casă.

Imobilul, cu o suprafață de aproximativ 70mp, a fost distrus în mare parte de flăcări, având în vedere că în podul acestuia a fost depozitată o cantitate mare de materiale combustibile și care ardeau generalizat în momentul sosirii pompierilor la fața locului.”

Pentru a preveni alte accidente, la locul incendiului au fost trimiși jandarmii:

Un echipaj de jandarmi a fost dislocat la locul incendiului, pentru a asigura siguranța salvatorilor și a persoanelor care se adunaseră în apropierea zonei respective. Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la jarul aprins căzut din sobă și neglijența familiei în manipularea acestuia. Echipajul SAJ a consultat o persoană pentru o rană ușoară suferită după finalizarea intervenției, însă nu a fost transportată la spital,”, a adăugat ISU Cluj.

Aproape în același timp, într-o intervenție dintr-o altă zonă a orașului, pompierii nu au reușit să evite un deznodământ tragic. O femeie de 70 de ani a murit într-un incendiu de pe strada Horea.

În anul 2020 ISU Cluj a avut 17307 de interveții în total.