Cu toate acestea, avocații din România s-au simțit atacați.  Un complet de judecători de la ÎCCJ, numit metaforic  „ negru a reușit să surpindă mapamonndul cu o decizie de condamnare

Este vorba despre cazul avocatului Robert Roșu, care a fost doar apărător în dosarul Ferma Băneasa.

Menționăm că, anterior, Robert Roșu fusese achitat de Curtea de Apel Brașov. Din acuzațiile procurorilor nu au putut identifica o infracțiune.

 Baroul București -Avocaților nu le e teamă de completul negru”- Tehnica victimizării, aplicată de judecători

După ce colegii avocatului Robert Roșu au început să protesteze și să ia atitudine față de presiunile magistraților asupra avocaților, judecătorii Ionuț Matei, Florentina Dragomir și Alina Ilie au cerut să le fie apărată reputația profesională.

Din punct de vedere juridic, e o formalitate, un act fără noimă. Practic, va fi un comunicat, prin care CSM va scrie câteva rânduri: judecătorilor le-a fost afectată reputația profesională.

Toate acestea, în condițiile în care Inspecția Judiciară nu va face o verificare a modului în care cei trei judecători și-au exercitat profesia.

Se prevalează de faptul că nu poate interveni asupra unei decizii judecătorești, însă, abuzurile raportate de CEDO, comise de judecători nu le ia nimeni în seamă.

Produc doar pagube imense bugetului de stat.

Avocații dau replică abuzurilor

Iată câteva dintre replicile avocaților din Baroul București cu privire la victimizarea „ completului negru” de la ÎCCJ.

 Consiliul Baroului București și-a exprimat îngrijorarea majoră cu privire la modul în care doi avocați din cadrul Baroului București, achitați, în prima instanța, pentru activități care, în opinia unui judecător, au reprezentat exercitarea normală a activității de avocat, au fost, ulterior, condamnați la pedepse cu închisoarea pentru aceleași activități.

Poziția exprimată de Baroul București a fost ulterioară pronunțării hotărârii judecătorești. Astfel încât nu se poate susține, cu temei, că autorii cererii au fost supuși oricăror forme de presiune nepermisă de lege.

Cu alte cuvinte, avocații se îngrijorează pentru exercitarea profesiei lor, în condițiile în care judecătorii au decizii diametral opuse.

De la achitare, la condamnare cu executare, ar trebui să fie un munte de probe!

DNA are aceeași tehnică de victimizare

Din punct de vedere al victimizării, de a formula constant cereri de apărare a reputației profesionale, DNA este campioană.

Este în război cu avocații, cu unii judecători sau jurnaliști din presa locală și națională. Toate aceste lucruri, pentru că au puncte de vedere diferite.

Printre cei care au semnalat abuzurile DNA asupra unor judecătorii se află și parlamentarii UDMR.

Potrivit deputatului de Cluj, Csoma Botond, structurile DNA Bihor și Alba-Iulia îi cercetau nejustificat pe judecători care nu confirmau rechizitoriile acestei structuri.