Robert Sighiartău, secretar general al partidului liberal, a declarat pentru Digi24 că Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea Partidului Național Liberal.

Aceste declarații vin în contextul în care un alt lider al PNL, Rareș Bogdan, a declarat despre Ludovic Orban că ,,i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge”.

Liberalul Robert Sighiartău a menționat faptul că s-au făcut multe greseli în interiorul partidului.

Avem nevoie de o echipă nu de un om

,, Avem oameni care au demonstrat că știu să dezvolte comunitățile locale, iar din păcate din cauza negocierilor duse exclusiv de Orban noi am lăsat aceste atuuri și platforma de dezvoltare pe care o aveam cu privire la România.

Eu sunt un om corect și onest. Am avut o discuție cu președintele Orban și că ceea ce se întâmplă în cadrul partidului nu este în regulă. Bineînțeles că domnul Orban nu a fost de acord cu ce i-am spus față în față, dar sunt responsabil față de poporul român și colegilor de partid pentru viitorul acestui partid și viitor României.”

Ne interesează ca partidul să aibă viitor. Avem un congres și treebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă nu de un om. Are nevoie de o echipă care să consulte membrii săi, să asculte pe primari și să negocieze pentru partid și nu pentru individ”.

Nemulțumirea în cadrului PNL vine de pe  urma cedării de către partid a unor ministere care sunt importante pentru România.

,, Vrem o guvernare solidă, iar pentru asta avem nevoie și de un PNL puternic pentru a putea fi responsabil. PNL are nevoie de dialog și discuții. Nu este un scandal ci lucruri care trebuie spuse deoarece au fost ținute mult prea mult în birourile unora și altora.

Întrebat de Digi24 cine ar putea să ia locul lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL, Robert Shighiartău a declarat că are câteva nume din interiorul partidului.

,, Deocamdată există o echipă  reformistă în PNL condusă  de oameni cu rezultate pe plan administrativ și politic. Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Florin Roman, Alina Ghorghiu și generația  tânără ce dorește o altă abordare și altă echipă.