Totul a început încă din luna septembrie, când cei păgubiți au plătit între 2000 și 3.750 de lei, reprezentând avansul pentru închirierea cabanei. Oferta-capcană a fost plasată pe site-ul OLX.ro, iar la numărul de telefon indicat în anunț răspundea  un bărbat  ce se dădea drept reprezentantul firmei Queen Imob SRL, firmă reală de imobiliare cu sediul la Brașov.

Când persoanele ce plătiseră au vrut să afle mai multe detalii înainte de vacanță, spre stupoarea lor, păgubiții au constat că nimeni nu mai răspunde la numărul de telefon din anunț. Nervoși , oamenii au luat cu asalt firma din Brașov și au cerut explicații. Din nefericire, patroana Queen Imob SRL, Carmen Jakab, le-a mărturisit că nu are nicio legătură cu anunțul de închiriere de pe site-ul OLX.ro.

Păgubită: ,, Am găsit anunțul pe OLX și am sunat”

Una dintre păgubite a mărturisit că a trimis un avans de 3.000 de lei și urma să meargă să vadă cabana, dar bărbatul nu a mai putut fi contactat. ,, A închis cartela, pentru că, de pe orice număr am fi sunat, era închis. Pe factură apare numele Rădoi Ionuț Sebastian”,   a spus S.S pentru http://libertatea.ro

O altă persoană păgubită a mărturisit că a plătit în avans, în două conturi, suma de 2.600 de lei, ambele fiind deschise pe numele de Ursu Gheorghiță. Când am încercat să iau legătura cu domnul de la așa-zisa firmă Queen Imob, nu a mai fost de găsit”, afirmă R.I.

Queen Imob nu avea nicio legătură cu oferta de pe internet

Patroana Queen Imob SRL, Carmen Jakob, după ce a fost luată cu asalt de victimele escrocheriei a mers la poliție și a depus o plângere. De asemenea, ea a creat un grup pe Facebook și a îndemnat pe cei păgubiți să facă la fel.

Ea a aflat acum trei luni că cineva se folosește de numele firmei pentru înșelătorii cu cazări la Sinaia. ,,În luna septembrie, am aflat de primul caz de înșelătorie, în care mai multe persoane se folosesc de firma mea drept momeală și încasează aconturi substanțiale”, a specificat patroana firmei din Brașov.  Femeia susține că primește în continuare telefoane din partea persoanelor păgubite, care nu vor să înțeleagă că firma din Brașov nu are nicio implicare în această înșelăciune.

Înșelăciune de peste 35.000 de euro

Din primele date adunate, dimensiunea escrocheriei ajunge la peste 35.000 de euro, dacă avem în vedere suma medie de 2.500 de lei încasată de la fiecare persoană ce a sunat la anunțul-capcană de pe site-ul OLX.ro.

În grupul de Facebook pe care Carmen Jakab l-a creat, peste 70 de persoane au susținut că au fost înșelate și au trimis bani în avans pentru închirierea de cabane și vile.  Discuțiile de pe grup sunt aprinse, iar un păgubit a propus să meargă la Sinaia pentru a verifica a cui este vila din pozele de prezentare din anunț.