Insulele Maldive se găsesc în topul preferințelor românilor la început de an. Oferta din Maldive a fost pregătită de agențiile locale încă din toamna 2020, dar a depășit acum toate așteptările

Insulele Maldive se găsesc în topul preferințelor românilor în această perioadă. Oferta pentru insulele Maldive a fost pregătită de mai multe agenţii de turism locale încă din toamna lui 2020. Ele au lansat chartere către această ţară începând cu toamna lui 2020.

Aproape 1.500 de turişti români au ajuns în primele zece zile din ianuarie în Maldive. Cifra poziţionează piaţa locală pe locul cinci în topul ţărilor care au trimis cei mai mulţi vizitatori stră­ini. România stă astfel mai bine decât Germania, Elveţia, Franţa sau SUA, state unde salariul me­diu şi puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari ca pe plan local. Un raport al autorităţii de turism din Maldive poziționează pe primele locuri turiștii din află Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan și România.

România contribuie cu aproape 5% din toţi turiştii sosiţi în Maldive în primele zile ale acestui an.

„Am introdus primul charter România-Mal­dive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări“, a declarat recent Alexandru Mărginean, manager general al agen­ţiei Karpaten Turism – Divizia Turism Extern, citat de Ziarul Financiar.

S-au introdus șase chartere în ianuarie-februarie 2021

„Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor“, mai spune Alexandru Mărginean.

Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian. Ea este situată la sud-vest de India în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian.

Prezenţa pieţei locale în clasament este justificată de mai mulţi factori. În primul rând este vorba de lansarea curselor charter de către agenţiile locale de turism. Asta înseamnă că există pentru prima dată zboruri directe către această destinaţie.

În al doilea rând, numărul destinaţiilor deschise călătorilor este redus. Din acest motiv unii turişti s-au orientat către Maldive chiar dacă poate în mod normal ar fi mers la schi sau în altă ţară. Nu în ultimul rând, numărul de cazuri de Covid-19 este relativ mic.