Inspectoratul de Jandarmi al Județului Sălaj au aflat povestea lui Andrei prin intermediul proiectului ,,Sălajul Faptelor Bune” , la propunerea profesorului de sport. Chiar înainte de anul nou, mână de la mână, jandarmii s-au mobilizat și au vrut să-l încurajeze pe tânărul olimpic.

Povestea tulburătoare a băiatului ce trăiește într-o singură cameră improvizată cu două paturi, un dulap și o sobă i-a motivat pe jandarmi să-i facă o surpriză pentru un ,,altfel” de Revelion.

În urma vizitei inteprinse de către oamenii legii, Andrei a primit mai multe pachete cu tot ce trebuie să fie pe o masă festivă de Revelion: pâine, legume, dulciuri, fructe și carne. Pe lângă toate acestea, Andrei a mai primit vase, tacâmuri și un cuptor cu microunde, notează salajuliber.ro.

Jandarmeria din Sălaj a fost alături alături de sălăjeni participând la proiectul ,,Facem Marea Unire a Sălăjenilor”, prin care peste  500 de copii fără posibilități au fost ajutați de către numeroase persoane cu suflet. Andrei a mai primit , de asemenea, de la Casa Corpului Didactic, prin intermediul lui Gheorghe Bancea, o tabletă cu abonament plătit pentru posibilitatea de a participa la cursurile ce s-au mutat în mediul online.

Din nefericire, olimpicii nu se pot bucura de recunoașterea meritelor în România, în ciuda faptului că promovează adevăratele valori românești și reprezintă atât pe plan național cât și internațional imaginea țării noastre. Andrei nu este singurul caz de acest gen. Numeroși olimpici nu au primit niciodată nimic din partea statului român, iar condițiile în care trăiesc depășesc orice imaginație.

Abia în 2019 lucrurile au început să se schimbe în bine pentru tinerii olimpici ce reprezintă cu demnitate România. Guvernul din acea perioadă a propus, printr-un act normativ, granturi de până la 4.000 de euro pe an pentru olimpicii internaţionali şi naţionali medaliaţi sau premiaţi, ori care au luat menţiune. Granturile sunt mai mici pentru olimpicii naţionali.