Fiind în vizită la un centru de vaccinare drive-thru amenajat în Piaţa Libertăţii din Baia Mare, Cîțu a vorbit despre creșterea economică a țării în perioada pandemiei.

Prim-ministrul a declarat că valoarea măsurilor de sprijin luate de România în timpul pandemiei s-a ridicat la 1,63% din PIB. Totodată, Cîțu a declarat că luând în calcul și garanțiile, valoarea ajunge la peste 3 % din PIB.

„Nu, acolo sunt măsuri care erau directe. Noi ne uităm şi la garanţii. Eu când am spus de peste 3% – şi dacă vă uitaţi este şi analiza celor de la Fondul Monetar – ne uităm şi la garanţii ca măsuri de susţinere a economiei. Iar România a avut soluţia, aveam două soluţii atunci: ajutoare de stat sau garanţii. Am ales să dăm mai multe garanţii şi vedeţi că a fost soluţia câştigătoare”, a declarat Florin Cîțu, informează Agerpres.

Cîțu: România a ajuns în top cinci țări ale lumii privind creșterea economică

Cîțu a mai precizat că România se află în primele cinci țări din lume care au avut creştere economică în pandemie.

,,România are creşterea cea mai mare din UE două trimestre la rând, iar un studiu pe care l-a făcut Deloitte – cred că l-a prezentat ieri sau alaltăieri – arată că România este între cinci ţări din lume care au avut creştere economică în pandemie. Deci, a fost o măsură bună cea pe care am luat-o noi şi a ajutat şi companiile. Altfel nu aveam creştere economică, dacă era o măsură proastă”, a mai precizat Florin Cîţu.

Premierul a făcut o vizită oficială la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Libertății din Baia Mare.

Totodată, șeful Executivului a participat la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru judeţul Maramureş.

Conform spuselui prim-ministrului, România a înregistrat o creștere economică pe timp de pandemie ce a propulsat-o în primele cinci țări din lume.