Astăzi, 3 martie, o femeie de peste 80 de ani a fost persoana cu numărul un milion vaccinată în țara noastră. La vaccinare a fost prezent premierul României, Florin Cîțu, care se arată optimist privind modul în care campania de vaccinare are loc.

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Pe 27 decembrie 2020 a început campania de vaccinare în țara noastră. În prima etapă au fost incluse persoanele din sistemul medical. În etapa a doua, care a început pe 15 ianuarie, sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice. Totodată, în categoria a doua se includ angajații din domeniile esențiale.

Conform datelor de la Comitetul Național pentru vaccinarea împotriva COVID-19 au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane. Din aceste doze, 364.814 de persoane au fost vaccinate cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua.

Florin Cîțu: Dacă vrem să scăpăm de pandemie trebuie să respectăm regulile

Premierul României, Florin Cîțu, care  a fost la vaccinarea persoanei cu numărul 1 milion cu vaccinul anti-covid a precizat că trebuie respectate regulile pentru ca și pandemia să se termine.

“Dacă vrem să avem o campanie de vaccinare de succes și vrem să scăpăm de pandemie trebuie să respectăm toate regulile impuse. Purtatul măștii în spațiul public, am văzut deja foarte foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă mască în spațiul public.

Este foarte important să purtăm mască în spațiul public și fac un apel și la MAI. O să vorbesc cu domnul Lucian Bode să mă asigur că vom avea mai mulți lucrători ai MAI care să-și facă treaba.

Văd peste tot – pe stradă, în metrou – oameni care nu poartă mască. Nu putem să ne permitem așa ceva în acest moment, nu ne putem relaxa”, a mai spus Cîțu.