Florin Cîțu a precizat că astăzi, 7 mai, România va depăși pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate. De asemenea, în cursul zilei de azi se va începe maratonul vaccinării în București.

Cetățenii care doresc să se vaccineze trebuie să se prezinte la Sala Palatului și la Biblioteca Națională.

În postarea de pe Facebook, premierul a precizat că există 50 de puncte de vaccinare deschise și încurajează pe toată lumea să se vaccineze.

„Astăzi depășim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Și tot astăzi, la ora 16.00, începe Maratonul Vaccinării în București.

Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locații: Sala Palatului și Biblioteca  Națională. La ora 18.00 voi fi prezent la Sala Palatului, să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aș putea, m-aș mai vaccina o dată. Rock on, Romania! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!”, a postat Florin Cîţu pe Facebook.

Cîțu: Peste 3,5 milioane de persoane vaccinate

Referitor la maratonul vaccinării în București, cetățenii vor avea posibilitatea să se imunizeze timp de trei zile fără a avea nevoie de programare. Maratonul vaccinării de desfăşoară în intervalul 7 – 10 mai.

Maratonul începe astăzi, la ora 16.00, și se va încheia luni dimineață, 10 mai, ora 8.00. Toate persoanele care vin la Sala Palatului și la Biblioteca Națională se pot imuniza cu serul Pfizer. În cele două locații există 50 de cabinete de vaccinare.

Ministrul Culturii, Bogdan Gherghiu, a precizat că pe perioada maratonului se vor desfășura mai multe momente artistice.

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, organizatorul evenimentului, am asigurat și implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul Sars-CoV2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român.

În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituții din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Națională a României, vom avea Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Centrul Național de Artă Tinerimea Română și Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, informează Antena3.