Cinci cutremure miercuri, 03.02.2021, în România. Cel mai puternic a fost de 3,8 grade pe scara Richter

 

Nu mai puţin de patru cutremure s-au produs în noaptea de marţi spre miercuri în zonele seismice Vrancea, Buzău şi Făgăraş-Câmpulung – Argeș, cu magnitudini de până la 3,8 pe Richter, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Mișcările seismice din România vin după ce luni, 02.02.2021, au avut loc mai multe cutremure minore în zona Mării Negre și a Mării Egee.

Primul seism, de 3 pe Richter, a avut loc la miezul nopţii, la ora locală 0:02, în judeţul Buzău. El s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 49 km de Ploieşti şi 103 km nord de Bucureşti.

Cel mai puternic cutremur, 3,8 pe Richter a avut loc după aproximativ trei ore, la 2:52. S-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 106 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti şi Galaţi.

În dimineața zilei de miercuri, 03.02.2021, la orele 5:48, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, respectiv în judeţul Argeş, a avut loc un cutremur slab, de suprafaţă, cu magnitudinea 2,4, la adâncimea de 2 km. Mişcarea seismică s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Piteşti şi Sibiu.

Ulterior, la ora 7.28, un seism de 2,3 pe Richter a avut loc în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, judeţul Argeş. El s-a produs la o adâncime de 3 kilometri, în apropierea oraşelor Braşov, Piteşti şi Sibiu.

Al cincilea cutremur a avut loc la orele 9:44 a.m în zona Făgăraș și a avut magnitudinea de 2,1 pe scara Richter

 

Al cincilea cutremur a avut loc la orele 09:44 a.m. (ora locală a României) în zona Făgăraș-Câmpulung-Argeș. El a avut magnitudinea de 2,1 pe scara Richter la o adâncime de doar 3 km.

De asemenea, miercuri dimineață a avut loc un cutemur de 6,6 grade pe scara Richter în zona sud-estică a Insulei Paștelui.

În 2020 cel mai important cutremur a avut magnitudinea de 5,2 și a fost resimțit parțial și în București

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea. El a avut loc la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.