În cadrul unei intervenţii la Digi24, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat creşterea numărului de persoane programate pentru vaccinare.

Acest lucru evidenţiază succesul campaniei de faţă, mai ales că actualmente, România se situează printre primele ţări din Europa ca acoperire a vaccinării şi pe poziţia a treia în ceea ce priveşte numărul de doze din ultima săptămână, raportat la suta de locuitori.

„Avem un nivel de acoperire de 2% din populație și ne situăm între primele țări europene ca acoperire a vaccinării și pe locul 3 în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori”, a declarat Gheorghiță la Digi24.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, numărul programărilor pentru imunizare este în creştere

Potrivit acestuia, din ce în ce mai multe persoane îşi manifestă interesul cu privire la campania de vaccinare, numărul programărilor crescând în mod considerabil în ultima perioadă.

„Odată cu etapa a doua și procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfășoară activități esențiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare și depășește numărul dozelor disponibile.

Ne bucură dorința românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări și dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză și să vaccinăm persoane noi”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Numărul redus de doze, o problemă europeană

Cu privire la numărul dozelor primite de ţara noastră, domnul Valeriu menţionează că o cantitate redusă de doze primite este o problemă la nivel european, ci nu o particularitate în România.

„Ne dorim o continuitate a activității de vaccinare, că să putem trece cât mai ușor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment și nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor țărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puțin decât era estimat”, a mai explicat Valeriu Gheorghiţă.