Starea de alertă va însemna, de data aceasta, renunțarea la unele restricții și revenirea la unele situații normale.

„Sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. Veți vedea! Sunt câteva, spre exemplu în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul.

Din punctul meu de vedere și aici este punctul meu personal, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebuie să beneficieze și să se bucure de o viață normală”, a precizat Cîțu, la Antena 3

România, în alertă. Ce este interzis pentru încă 30 de zile

Oficialii Guvernului au în calcul să păstreze restricțiile de circulație aflate deja în vigoare, dacă procentul persoanelor vaccinate anti-COVID nu va depși 50%. De asemenea, în funcție de evoluția pandemiei, se va luac în calcul când și cum va fi purtată masca de protecție.

Momentan, oficialul Guvernului susține că la munte sau pe plajă, aceasta nu va fi obligatorie. De altfel, sunt vizate mai multe măsuri de relaxare, având în vedere că urmează sezonul estival.

La acest moment, se discută și cazul persoanelor în spațiile închise.  Ministerul Economiei ar vrea ca  organizarea de evenimente private cu mai mult de 20 de persoane, să fie posibilă doar pentru cei vaccinați.

De asemenea, același lucru să se întâmple și în cazul celor care vor să meargă la piscine, bazine de înot.  Pe tema discrimării persoanelor vaccinate sunt încă discuții aprinse, la nivel mondial.

Target pentru  relaxare totală: 70% vaccinare anti-COVID

Premierul Florin Cîțu spune că ar vrea ca toate măsurile de relaxare să fie valabile de la 1 iunie, însă, acest lucru ține doar de români. Dacă procentul de vaccinare anti-COVID ajunge la 70%, viața ar putea reveni la normal.

În acest moment, în toată țara se desfășoară maratonul vaccinării. Concret, sunt amenajate centre de vaccinare unde te poți vaccina fără programare. De asemenea, acest lucru se poate face direct în cabinetele medicicilor de familie.

În ultimele 48 de ore, s-au imunizat peste 40 000 de persoane.