România ocupă un loc fruntaș în clasamentul celor mai bune țări în care să lucrezi de acasă în 2021.Conform publicației Evening Standard, România a obțiunt locul trei într-un top al celor mai bune țări în care să lucrezi de acasă datorită internetului de mare viteză și a costului scăzut al vieții.

Viteza medie a internetului este de 185 Mpbs

În România, costul mediu al internetului este de aproximativ 35 de lei pe lună, iar țara noastră se află pe primul loc în clasament la viteza medie a internetului, de 185Mbps. De asemenea, România are și cea mai mică chirie medie din țările aflate în clasament, de aproximativ 1500 de lei pentru un apartament cu două camere.

Canada este țara desemnată ca fiind cea mai bună unde poți să lucrezi de acasă în 2021 datorită internetului de mare viteză și chiriilor accesibile. De asemenea, politicile de stat a Canadei sunt prietenoase cu migranții.

Locul doi este ocupat de către Mare Britanie, în ciuda faptului că viteza internetului este mai scăzută, chiria pentru un apartament este mai mică decât în Canada.

Clasamentul cu cele mai bune țări din care să lucrezi de acasă în 2021 este completat de Suedia, Danemarca, Franța, Australia, Elveția și Germania.

Câți români lucrează de acasă

Conform unui raport publicat de Eurofund, România a înregistrat o creștere cu până la 24% în anul 2020, privind munca de acasă. În 2019, doar 0,6% dintre salariați își desfășurau activitatea din confortul căminului.

Tot în 2019, pe prima poziție s-a aflat Suedia, cu 31% dintre persoanele angajate activând de acasă. La nivelul Uniunii Europene, în luna iulie a anului 2020, mai bine de 40% dintre orele lucrate au fost lucrate de acasă.

 Datorită pandemiei de COVID-19, multe persoane nu au putut să lucreze de acasă, iar conform statisticilor oficiale, la mijlocul lunii aprilie, peste un milion de oameni din țara noastră și-au pierdut slujba.

Datele autorităților nu îi cuprind și pe cei care s-au întors din străinătate, numărul românilor care au rămas fără un loc de muncă fiind cu mult mai mare.