Transportul vaccinului Pfizer/BioNTech către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 98.280 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 39.780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 38.610 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 46.800 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare. Folosirea acestora se va face  pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare. Solicitările cantităților necesare se vor face prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Noi cabinete deschise pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze. Aceste cabinete vor utiliza vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Cabinetele au fost organizate în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 20 martie, ora 17.00, este următoarea:

Cu vaccinul produs de Pfizer/Biontech s-au vaccinat până acum 1326233 de persoane. Cu Moderna numărul celor vaccinați este de 103447 iar alte 274767de persoane sunt vaccinate cu AstraZeneca.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.