Românii au luat cu asalt platforma de vaccinare anti-Covid, sâmbătă, 27 februarie, după ce programările au fost reluate.

Din primele date, s-au programat 300 de persoane pe minut.

Oficialii Guvernului spun că este un număr record de programări. În medie, 18 000 de persoane pe oră s-au arătat dornice să se vaccineze cu serul produs de Pfizer BioNTech.

Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 persoane pe minut programate până la ora 14,00. 109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech”,este mesajul postat pe Facebook, de către administratorii platformei de vaccinare.

Românii au luat cu asalt platforma de vaccinare anti -Covid

Autoritățile au suplimentat numărul centrelor de vaccinare, astfel etapă destinată persoanelor vulnerabile în fața Covid se pot programa.

Pe lângă vârstici, persoanele din domeniile esențiale, profesorii reprezintă o categorie aparte.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că zilnic se vaccinează aproximativ 5000 de cadre didactice.

Ce știu românii despre vaccinul anti- Covid. Explicațiile unui medic

EvZ Transilvania a discutat cu medicul George Sârzea,cel care acordă primul ajutor pacienților cu Covid.

Vaccinul produs de Pfizer sau Moderna este un vaccin genetic, însă, lanțul reacțiilor chimice din organism nu permite trecerea din ARN mesager în ADN. Au apărut tot felul de mituri, că ne modifică structura genetică. Nu există așa ceva!” , spune Vlad Sârzea.

Acesta subliniază că toate vaccinurile au la bază informație genetică, doar modul de producere a anticorpilor este diferit.

Este un vaccin pur, conține ser, o bulă de colesterol care e naturală, ARN mesager și polientilenglicol, substanță care se găsește și în pasta de dinți singura chestie care nu e naturală. De aceea, se păstrează la -80 de grade” .

În ce privește frica pacienților față de reacțiie adverse, aceștia se poate consulta cu medicul de familie. Decizia se va lua în funcție de istoricul medical al fiecăruia.