Încerc să-mi dau seama cum să încep… însă, nu stiu daca reuşesc…

Simbolul muzicii folk în România, compozitorul, textierul, solistul vocal și instrumentistul (chitară) român, a decedat la data de 25 martie 2020.

Un an fără STOICANU! Un an fără versul lui! Asta a trăit România, românul care îşi aminteşte muzica BUNĂ, muzică ce a mişcat o naţie întreagă!

Cine a fost omul?

Născut la data de 29 septembrie 1949, în Capitală… Nu, nici aşa nu este bine…

Mai încercăm o dată

Compozitor al celor mai îndrăgite melodii din perioada sa, Stoicanu a adus adevăr prin partitura sa, a adus suflet şi versuri demne de adus aminte.

A cântat alături de mai marii României: Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Valeriu Sterian şi mulţi alţii, şi şi-a pus amprenta pe linia melodică românească.

Istoria sa poate fi citită aici.

Fără slavă, ci doar amintire

Ştirea de faţă nu este despre ce a făcut şi cine a fost, pentru că asta ori ştim cu toţii, ori ne informăm. Nu, ştirea de faţă este un omagiu adus omului care a fost, astăzi împlinindu-se un an de când Horia a plecat „În Ţara Paşilor Apuşi”.

Horia Stoicanu a fost înmormântat în data de 26 martie 2020, la Cimitirul Ghencea din „Oraşul bucuriei, la intrarea în infern, în cetatea blestematăăăăăăăă, în oraşul BU-CU-REŞTI”.

Dumnezeu să te odihnească în continuare, iar noi… vom „bea un bitter” în cinstea şi memoria ta!”