Un american din statul Michigan a câștigat 1 miliard de dolari la loteria Mega Milions. Câștigul este al treilea cel mai mare premiu din istoria loteriei din Statele Unite ale Americii.

O persoană din Michigan a devenit miliard, peste noapte, după ce a câștigat marele premiu la Mega Milions. Câștigătorul a dorit să rămână anonim.

De pe 15 septembrie, potul a ajuns la zece cifre. Câștigătorul a avut o șansă la 302 de milioane să câștige marele premiul în valoare de 1 miliard de dolari.

Cel mai mare premiu la loteria din America

Cel mai mare premiu câștigat vreodată în Statele Unite ale Americii și în lume a fost de 1,6 miliarde de dolari. Biletul câștigător a fost vândut în Carolina de Sud în anul 2018. Suma astronomică este echivalentul a cinci tone de aur, relatează AFP.

O femeie căsătorită cu copii, în vârstă de 53 de ani, a câștigat în 2017 premiul cel mare la Powerball, cealaltă mare loterie americană, în valoare de 758,7 milioane de dolari.

Mega Millions a fost înființat în 2002. Formula a fost modificată în mai multe rânduri, cu scopul de a scădea probabilitatea câștigării premiului cel mare, ceea ce a permis creșterea acestuia la câteva sute de milioane de dolari.

Cel mai mare premiul la Loteria Română

Cel mai mare premiu câștigat vreodată la Loto 6 din 49 a fost în anul 2013. Un bărbat din Galați s-a îmbogățit cu aproape 49 milioane de lei, adică 11 milioane de euro, la vremea respectivă. Fericitul câștigător avea 50 de ani și ar fi fost angajat la o istituție publică. Bărbatul nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea.

 Biletul câştigător a fost completat cu trei variante simple şi o variantă Noroc, pentru care jucătorul a plătit la vremea respectivă 16,9 lei.

Bărbatul nu a schimbat niciodată toate numerele și a păstrat câteva pe care le-a jucat mereu, indiferent dacă a câștigat ceva sau nu.