În urmă cu un an de zile, pe data de 26.02.2020, un tânăr care intrase în contact cu o persoană de origine italiană a fost confirmată cu noul coronavirus, acesta fiind astfel primul caz de Covid-19 din ţara noastră. După cum prea bine ştim, începând de atunci lucrurile au evoluat neaşteptat, viaţa fiindu-ne afectată de multitudinea de schimbări apărute. Ce a transmis ministrul Vlad Voiculescu?

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a ţinut să transmită în cursul zilei de ieri, următorul mesaj:

„Astăzi se împlinește un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu știam atunci ce va urma să se întâmple și nici cum pandemia ne va schimba viața. O provocare uriașă care ne-a afectat pe noi toți. Om cu om.

Am trecut împreună printr-un an de restricții, teamă și incertitudine. Dar și un an de solidaritate. Am învățat să ne protejăm unii pe alții, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi și să îi apreciem mai mult pe cei din linia întâi care au luptat neîncetat pentru a salva vieți.

Sprijinul impresionant pe care comunitățile l-au oferit spitalelor atunci când nu existau suficiente materiale de protecție a oferit o gură de aer salvatorilor și ne-a arătat încă odată că dacă suntem uniți, trecem mai ușor peste obstacole.

Mesajul meu este unul de recunoștință pentru întregul personal din sistemul medical. Oamenii care și-au riscat propria sănătate ca să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi. Sute de medici s-au oferit voluntar să îngrijească pacienții cu COVID-19, chiar înainte de a fi întrebați. Având în față o provocare enormă, au răspuns cu curaj, hotărâre și profesionalism exemplar. Ei merită cu adevărat aprecierea și sprijinul nostru!

Mulțumesc, în același timp, fiecărui cetățean, ONG sau companie care a ales calea implicării. Fiecărui om care a ales să-și rupă o bucată din timp pentru a-i ajuta pe ceilalți. Vecini, bunici, părinți, prieteni sau străini. Oameni care au ales să facă puțin mai mult, care au ales să facă bine.

Trebuie să continuăm să fim precauți zi de zi până când vom reveni la viața pe care o aveam înainte. Vom reuși acest lucru prin vaccinare. Vaccinarea este șansa noastră pentru oprirea pandemiei și întoarcerea la normalitate, iar pentru asta e nevoie de fiecare dintre noi. Om cu om oprim pandemia”, a transmis Vlad Voiculescu,