Un bărbat din judeţul Arad a încercat să ajute un interlop timişorean, pe nume Paul Ştefan, să scape de puşcărie, motiv pentru care acum acesta este cercetat penal.

Pentru favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declarații și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, un arădean este acum cercetat penal.

Dosarul de faţă a pornit de la o acţiune simplă a poliţiştilor de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Arad, care au procedat la efectuarea unei percheziâii domiciliare faţă de un arădean despre care se credea că ar deţine, în mod ilegal, o armă automată.

Paul Ştefan, cercetat pentru trafic de droguri şi cămătărie

Totul sa petrecut în data de 26 februarie 2021, atunci când un interlop timişorean care era trimis în judecată pentru cămătărie şi trafic de cocaină, a înaintat un denunţ împotriva arădeanului, în tentativa de a îşi înjumătăţii pedeapsa.

„Denunțul a fost formulat pentru ca inculpatul să poată invoca beneficiul reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timiș, în care acesta este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și camătă”, susţin procurorii DIICOT Timişoara.

Se pare însă că autorităţile şi-au dat seama că nu au de a face cu un caz clasic de deţinere, fără drept, a unei arme de foc, motiv pentru care oamenii legii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Arad au procedat la iniţierea cercetărilor suplimentare.

Ulterior, aceştia au predat mai departe dosarul către DIICOT, urmare a informaţiei conform căreia arădeanul prins ar fi fost, de fapt, un „iepure” care ar fi trebuit să cadă pentru ca alte persoane să beneficieze de pe urma faptului respectiv.

A primit 2.500 de euro

Conform anchetatorilor, bărbatul din arad ar fi primit suma de 2.500 de euro pentru a fi cercetat penal, pentru ca timişoreanul să poată formula un denunţ care să conducă la reducerea pedepselor pe care urma să le primească.

„Pentru sprijinul acordat în acest demers infracțional, inculpatul i-a promis persoanei care a ascuns arma suma de 2.500 de euro, din care 1.250 de euro i-au fost remiși anterior formulării denunțului.

După efectuarea percheziției domiciliare și punerea sub învinuire a respectivei persoane în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, inculpatul i-a remis acestuia o altă tranşă de 1.100 de lei, urmând ca restul sumei de bani să-i fie plătită după momentul în care acesta primea o comunicare în dosarul în care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsă, ca urmare a denunțului astfel formulat”, mai spun cei de la DIICOT.

Pe lânga suma de bani menţionată mai sus, se pare că interlopul i-ar fi plătit arădeanului şi un avocat care să îl reprezinte în dosarul penal întocmit pentru deţinerea ilegală a armei respective.

Au fost reţinuţi

Vreme de 24 de ore, atât timişoreanul Paul Ştefan, cât şi arădeanul, au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT şi, cel mai probabil, aceştia vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: DIICOT