De asemenea, Dr. Moldovan va fi și primul cardu medical care se va vaccina împotriva coronavirusului, în campania de vaccinare din România.

Am avut surpriza ca o parte din personal să evite momentan vaccinarea, dar mai mult din cei care au avut deja boala. Dar marea majoritate ne vom vaccina, categoric”, a spus ea.

Conform acesteia, aboslut toți medicii vor primi dozele, mai ales din moment ce mulți dintre ei au fost au fost testați pozitiv.

Am bucuria că toți colegii medici au decis să se vaccineze, având încredere în acest vaccin”, a spus ea.

Potrivit medicului, scepticismul cel mai mare îl prezintă personalului auxiliar, în ciuda faptului ca acesta dorește să se vaccineze.

Cred că va conta foarte mult și exemplul personal. Noi am făcut sesiuni de informare în spital în care am încercat să arătăm tipul de vaccin, modul cum acționează, efectele secundare detectate până în prezent, la nivel mondial. Expresia pe care am folosit-o e că acest vaccin e ca un telefon smart față de vaccinurile pe care le foloseam până în prezent”, a spus medicul.

Dr. Andreea Moldovan a fost desemnată primul cadru medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din județul Brașov care se va vaccina anti-Covid.

Am așteptat acest moment de când a început pandemia în România, din luna martie. Consider că este un moment istoric, poate pare un cuvânt mare, dar nu este suficient pentru a exprima ceea ce simt. Sunt conștientă că suntem toți vulnerabili în fața bolii, am văzut din păcate multe forme severe de boală sau forme cu sfârșit letal pe care nu am reușit să le întoarcem din drum, din păcate. Îmi e teamă nu neapărat pentru mine, ci pentru cei din jur, astfel încât consider că sunt datoare să mă protejez pe mine ca să-i protejez și pe ceilalți”, a spus ea.

Suntem pregătiți să începem mâine campania de vaccinare la noi în spital”, a adăugat medicul.