Cea mai veche stică de whisky scoțian din România a fost vândută miercuri seară la o licitație desfășurată online.

Sticla de whisky Macallan din 1937 a fost adjudecată la prețul fabulos de 7.000 de euro, informează Artmark. Conform Agerpres, whisky-ul era îmbuteliat într-o carafă de cristal Baccarat de la 1880.

Totodată, sticla a fost însoțită de un certificat de autenticitate al distribuitorului scoţian. Prețul de pornire a sticlei a fost de 2.500 de euro.

Cea mai veche sticlă de whisky a fost vândută la 7.000 de euro

De asemenea, la aceeași licitație ce a avut loc în mediul online, a fost vândut un alt whisky Macallan, din 1940. Whisky-ul e îmbuletial într-o sticlă de cristal de Boemia pictată cu aur coloidal.

Sticla datează din 1905 și este însoțită de un certificat de autenticitate și a fost adjudecată la prețul de 7.500 de euro. Totodată, o sticlă whisky Macallan din 1978 a fost cumpărată la prețul de 4.5000 de euro.

Toate sticlele de whisky-uri au fost scoase la vânzare în sesiunea ,,Pivnița colecționarului”. De asemenea, sesiunea a cuprins și sticle de vin și șampanii. Pe lângă aceasta a avut loc și o vânzare caritabilă unde s-au colectat 600 de uero în urma vânzării unui lot limitat de Glenfiddich Grande Couronne, single malt, maturat timp de 26 de ani.

Pe lângă lotul limitat, au fost vândute și o pereche de butoni unicat, creaţi de designerul Alexandru Ciucu special pentru lansarea ediţiei Glenfiddich în România.

Toți banii adunați vor fi donați către Fundația Art Society, iar Alexandru Ciucu încurajează tinerii artiști români în activitățile creatore.

Miercuri, în cadrul unei licitații ce s-a desfășurat online, s-a vândut cea mai veche sticlă de whiskey din România. Prețul la care a fost adjudecată sticla este de 7.000 de euro și datează din 1937. De asemenea, la aceeași licitație s-a vândut o sticlă în aur, din 1940, la prețul de 7.500 de euro.