Conform Agerpres, 800 de elevi din Sălaj nu au situația școlară încheiată după primul semestru. Ministrul Educației a prelungit perioada de încheiere a mediilor până la opt săptămâni.

Inspectorul școlar, Vasile Bulgărean a declarat pentru sursa citată că dintr-un total de 30 de mii de elevi, aproximativ 800 de elevi nu au mediile încheiate.

„Avem aproximativ 800 de elevi cu situaţia neîncheiată pe semestrul I, dintr-un total de circa 30.000. Pentru un judeţ mic, aşa cum este Sălajul, numărul e destul de mare”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES.

Potrivit inspectorului județean școlar, elevii ce nu au mediile încheiate nu au participat la orele din online. Școlarii nu au avut dispozitive electronice necesare pentru a se conecta la internet sau nu au participat la cursurile online.

65.000 de elevi au rămas fără situația școlară încheiată la nivel național

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a precizat luni, într-o conferință de presă, că la nivel național aproximativ 65.000 de elevi nu au mediile încheiate.

Imposibilitatea de acces la resurse tehnologice reprezintă factorul principal. De asemenea, neparticiparea la cursuri și situațiile medicale sunt motive pentru care elevii nu au situația mediilor încheiată.

Ministerul Educației a anunțat o serie de măsuri, printre care, desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrul al II-lea ce va începe în 8 februarie. Totodată, Cîmpeanu a decis prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor neîncheiate în semestrul I și identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

Profesorii pot încheia mediile cu minim două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Din 8 februarie elevii vor merge, din nou, la școală

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat într-o conferință de presă, marți, 2 februarie, că elevii se vor reîntoarce în bănci. Șeful statului a mai precizat că pentru fiecare școală vor fi luate măsuri foarte stricte. Iohannis a vorbit despre cele trei scenarii după care copiii vor putea merge la școală în format fizic.